Vraag een whitepaper aan

  Aanleg glasvezelnetwerk voor Woonkracht10

  In het najaar van 2022 besluit glasvezelpartij Delta Fiber om ruim 21.000 woningen van woningcorporatie Woonkracht10 te voorzien van glasvezel. Woonkracht10 vraagt aan Vgib om de organisatie van dit project op zich te nemen. Inmiddels ligt er een nieuwe raamovereenkomst én is de aanleg gestart.

  Woonkracht10 en Vgib kennen elkaar goed van eerdere projecten, vooral op het vlak van brandveiligheid en Senior+. Ook projectleider Patrick Polman is een vertrouwd gezicht. Hij neemt de coördinatie op operationeel en tactisch niveau op zich. Delta Fiber verzorgt de aanleg van de kabels. Het gaat om woningen in Zwijndrecht, Papendrecht en Alblasserdam.

  Onze aanpak

  In eerste instantie leverde Delta Fiber een raamovereenkomst aan voor aanleg, beheer en uiteindelijke opruiming van het netwerk. Samen met een advocaat onderhandelde Vgib over deze overeenkomst. Tijdens dit proces haakten ook Tablis Wonen en Trivire aan, twee andere corporaties uit de regio. Samen kwamen we tot een nieuwe versie, waar alle partijen nog jaren profijt van hebben.

  In goede banen

  Vgib beoordeelt honderden installatiedocumenten voor zo’n honderd hoogbouwcomplexen van Woonkracht10 en maakt afspraken met de aannemers. Zodat de woningcorporatie de best mogelijke oplossing krijgt. Wij bundelen de informatie uit de installatiedocumenten en geven de juiste prioriteiten. We leveren ieder complex netjes op en controleren of alles goed is opgeleverd.

  Slim anticiperen

  De werkzaamheden startten in november 2022. In Papendrecht legt Delta Fiber inmiddels al kabels aan. In Zwijndrecht en Alblasserdam brengt Delta Fiber de complexen nog in kaart. Wij kénnen de ins en outs van het onderhoud, anticiperen hierop. In Alblasserdam vervangen wij nu bijvoorbeeld andere bekabeling. Omdat we weten dat er glasvezel komt, plaatsen we nu alvast een lege pvc-mantelbuis.

  Aansluiten én verbeteren

  Met dit project wil Woonkracht10 zoveel mogelijk aansluitingen realiseren. Een belangrijk deel van ons werk is om ze te helpen bij de bewonerscommunicatie. Ook verbeteren we de woningen subtiel. Bijvoorbeeld door beschadigde kabelgoten direct te herstellen. Ook qua brandveiligheid zijn we alert, zo dichten we kabelgoten netjes af. Zodat Woonkracht10 er op alle fronten beter van wordt.

  • Meer informatie

   Neem contact op met:
   Rolf Hornes
   Telefoon: 0344 - 64 39 81
  • Deel of mail deze casestudy

  • Meer informatie

   Neem contact op met:
   Rolf Hornes
   Telefoon: 0344 - 64 39 81
  • Deel of mail deze casestudy

  Stel een vraag