Projectleider André

Vraag een whitepaper aan

  Blog door André: Mijn rol als projectleider bij Vgib

  André Brands, projectleider bij Vgib

  André Brands, projectleider bij Vgib

  Ik startte in 2018 bij Vgib als inspecteur en adviseur brandveiligheid. Door mijn achtergrond in de aannemerij en mijn ervaring met het uitvoeren van bouwkundige projecten, groeide ik al snel in een projectleidersrol. Een boeiende en uitdagende functie waarvoor zelfstandigheid een vereiste is. Want dat is typisch werken bij Vgib: je krijgt veel vrijheid om je werk goed te doen.

  Vóór Vgib werkte ik zo’n dertien jaar bij een bouwbedrijf. Na mijn mts- en hbo-opleiding bouwkunde startte ik in de aannemerij. De reden voor mijn switch naar Vgib was tweeledig. In de aannemerij werken ze wat hectischer en ik wilde meer structuur en overzicht in mijn werk brengen. Tegelijk lag mijn interesse nog steeds bij bouwkundige projecten. Ik besloot de stap te wagen en over te stappen naar de opdrachtgeverskant. Zo kwam ik bij Vgib terecht.

  Samen voor succes

  Als projectleider in bouwkundige projecten richt ik me vooral op het aansturen van aannemers. Hier heb ik veel plezier in. Ervoor zorgen dat aannemers zich aan de afspraken houden, zonder daar te veel druk op te zetten. Want mijn doel is altijd om de projecten samen met de betrokken partijen op een goede manier tot een mooi einde te brengen.

  Verduurzamen en brandveiligheid als rode draad

  Vgib richt zich vooral op het onderhouden en verbeteren van bestaande bouw – en hier heb ik ook het meeste affiniteit mee. Het doet me veel plezier om deze projecten voor mijn rekening te nemen. Samen houden we bestaande bouw op orde. Ik werk nu voornamelijk voor woningcorporaties. Daarin richt ik me vooral op renovatieprojecten en planmatig onderhoud van sociale huurwoningen. Verduurzaming en brandveiligheid is daarin de rode draad. Wanneer je nieuwe elementen aan het gebouw toevoegt, wil je liefst ook gelijk een energielabelstap maken. En de brandveiligheid op orde krijgen. Hierbij komt mijn specialisme in bouwkundige brandveiligheid, vooral op het gebied van brandcompartimentering, goed van pas.

  Naast techniek ook sociale uitdagingen

  Tijdens de renovatie, verduurzaming en het onderhoud zijn de woningen meestal in gebruik door bewoners. We lopen dan dus tegen sociale en logistieke uitdagingen aan. Kortom: deze projecten vormen een interessante uitdaging op technisch én sociaal vlak. Daar vinden we samen oplossingen voor.

  Maak je het waar?

  Werken bij Vgib betekent werken bij een kleinschalige organisatie met een persoonlijke werksfeer. We gaan heel gelijkwaardig met elkaar om. Collega’s verwachten vanaf dag één dat je zelfstandig en verantwoordelijk te werk gaat – en dat je betrokken bent bij projecten en opdrachtgevers. Dit moet bij je passen: we zien je voor vol aan maar vervolgens moet je dit ook wáármaken.

  Bij Vgib werken we behoorlijk flexibel. Je hoeft niet van half negen tot vijf achter je bureau te zitten. Natuurlijk maak je je uren, maar hoe je dit indeelt is aan jou. Je krijgt veel vertrouwen, kunt bijvoorbeeld regelmatig thuiswerken. Heel eerlijk: ik moest hieraan wennen. Dit was ik niet gewend. Het leek in het begin wat onduidelijk. Maar toen mijn kinderen naar de basisschool gingen, plukte ik de vruchten. Ik breng mijn kinderen twee keer per week naar school en start dan later. Ontzettend fijn dat dit zo kan.

  Collega’s gezocht

  Spreekt onze manier van werken je aan? We zoeken een nieuwe collega-projectleider. Ontdek de vacature en reageer direct. Wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort bij Vgib!

  Stel een vraag