Vraag een whitepaper aan

  Blog door Carlo: elke dag is anders bij Vgib

  Carlo Stap, projectleider bij Vgib

  Carlo Stap, projectleider en directievoerder

  In de afgelopen drie jaar heb ik bij Vgib veel gedaan en geleerd. Als projectleider en in de directievoering richt me op de volle breedte van ons vak. Zo vertegenwoordig ik woningcorporaties, stuur ik aannemers aan en verricht ook tekenwerk. Dat maakt mijn werk boeiend en enorm divers. Van verduurzaming en woningsplitsing tot veilige scootmobielstalling: elke dag is anders.

  Na mijn hbo-opleiding bouwkunde deed ik ervaring op als bouwkundig tekenaar bij een constructiebedrijf. Van daaruit ontwikkelde ik me in diverse functies bij verschillende (bouw)bedrijven tot projectleider. In 2021 startte ik bij Vgib en hier kreeg ik naast het teken- en inspectiewerk al snel de kans om projecten op te pakken als projectleider en directievoerder. En ik blijf me volop ontwikkelen.

  Breed georiënteerd

  Vanuit mijn opleiding ben ik breed georiënteerd, dat zie je ook terug in mijn huidige functie. Mijn werk speelt zich grotendeels af in de regio Den Bosch bij woningcorporatie Zayaz. Ik werk voor hen als projectleider en directievoerder en vertegenwoordig ze naar buiten toe als Zayaz-collega. Ik heb contact met huurders en stuur aannemers en installateurs aan, bijvoorbeeld in projecten voor verduurzaming of woningsplitsing. Interessant werk met maatschappelijk belang.

  Verduurzaming in de praktijk

  Zo loopt er op dit moment een project met verduurzaming, waarbij we de buitenschil van woningen aanpakken, kozijnen vervangen en spouwmuren isoleren. Alles gericht op een lager energieverbruik. Dat is uiteraard ook in het belang van de huurders. En bij woningsplitsing delen we één verhuurwoning op in twee of zelfs drie wooneenheden. Dit doen we samen met onze vaste partners. Je leest er meer over in mijn eerdere projectbeschrijving over woningsplitsing.

  Blijven leren

  Naast mijn werk voor Zayaz zet ik me als projectleider en directievoerder in voor onder meer corporatie Woonkracht10. Maar ik voer ook nog altijd tekenwerk uit, bijvoorbeeld voor PostNL. De diversiteit binnen ons Vgib-team zorgt ervoor dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Ik werk veel zelfstandig, maar weet ook mijn collega’s te vinden om kennis uit te wisselen. We sparren regelmatig met elkaar en volgen opleidingen, zoals interne trainingen over projectleiding en brandveiligheid.

  Inhoud en collegialiteit

  Mijn werk bij Vgib is inhoudelijk gedreven. En dat past ook bij het type collega dat hier graag werkt. Mensen die bevlogen en nieuwsgierig zijn, die meer willen leren over hun vakgebied. De werksfeer bij Vgib zou ik verder beschrijven als ‘gewoon fijn’. Er is een goede, collegiale sfeer. Mensen helpen elkaar. We zijn een professionele organisatie – maar ook open en informeel, in een vriendelijk kantoor. Waar we elkaar veel vrijheid geven om bijvoorbeeld ook flexibel (thuis) te werken.

  Spreekt dit je aan? En ben jij op zoek naar een leuke functie, bijvoorbeeld als projectleider of directievoerder? We zijn op zoek naar collega’s! Neem een kijkje bij onze vacatures en solliciteer. Hopelijk ontmoet ik je binnenkort in Ochten.

  Stel een vraag