projectleider

Vraag een whitepaper aan

  Blog door Jolein: duurzaam en veilig gebruik van vastgoed

  Jolein van Hoogstraten van Vgib

  Jolein van Hoogstraten, projectleider en MT-lid

  Toen ik in januari 2020 startte als projectleider bij Vgib, was er net een heftige flatbrand geweest in Arnhem. Deze gebeurtenis gaf mijn werk direct een maatschappelijke context. Het drukte me met mijn neus op de feiten. Wat wij bij Vgib doen – bijdragen aan duurzaam en veilig vastgoed – is niet abstract. Het heeft impact op hoe mensen leven en wonen. Brandveiligheid is een belangrijk onderdeel hiervan.

  De projecten van Vgib raken aan wezenlijke thema’s. Zoals duurzaamheid. Alles in onze werkwijze is gericht op het zorgvuldig omgaan met resources. Primair doordat we het mogelijk maken om langer comfortabel en veilig gebruik te maken van vastgoed. Nieuwbouw is niet altijd direct mogelijk en door de bestaande resources dan te verbeteren, houd je het pand op waarde. Maar ook in de projecten komt duurzaamheid terug. Zo leid ik nu een project waarbij een woningcorporatie huurders een aanbod doet om zonnepanelen op het dak te leggen.

  Een ander thema waar ik in mijn werk mee te maken heb, is veiligheid. Vgib doet veel op het gebied van brandveiligheidsinspecties en bouwkundig herstel. Maar ook aan het verbeteren van de veiligheid met o.a. noodverlichting, de juiste brandmelders en slimme toepassingen van I-wonen. Enorm veelzijdig dus. Doordat ik steeds met andere projecten te maken heb, verdiep ik me vaak in complexe materie en ontmoet ik veel nieuwe mensen. Ik geniet van die afwisseling.

  Maatschappelijke ontwikkelingen

  Beheer en onderhoud gaat veel verder dan het ‘aandraaien van de loszittende schroefjes’. We kijken vooruit, maken panden klaar voor de toekomst. Stilstand is hierbij achteruitgang. Want dezelfde woning die nu geschikt is, krijgt 10 jaar later wellicht geen goede beoordeling meer. Daarom anticiperen we op maatschappelijke ontwikkelingen en lopen we voorop qua technologische innovatie. Een goed voorbeeld van zo’n ontwikkeling is de vergrijzing.

  Nederland staat voor de opgave om in een razend tempo een groot deel van de woningvoorraad ‘seniorproof’ te maken. Denk aan het gelijkvloers maken van woningen en het weghalen van drempels, voor een optimale toegankelijkheid. Maar ook aan scootmobielstalling. Of aan slimme toepassingen bij de entree, zodat bijvoorbeeld mantelzorgers gemakkelijk kunnen worden binnengelaten. Met de juiste oplossingen stellen we seniorplussers in staat om langer zelfstandig te blijven wonen.

  Projectleider gezocht!

  Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met inhoud en betekenis? Wij zoeken een projectleider! Kom bij Vgib en zet je in voor een langdurig gebruikmaken van vastgoed, door dit goed te beheren en onderhouden. Lees de vacatures. Wie weet verwelkom ik je binnenkort in ons team.

  Lees ook mijn eerdere blog over mijn werkzaamheden bij Vgib.

  Stel een vraag