Vraag een whitepaper aan

  Blog door Jolein: mijn werk als projectleider bij Vgib

  Jolein van Hoogstraten van Vgib

  Jolein van Hoogstraten, projectleider en MT-lid

  Ik werk sinds 2020 als projectleider bij Vgib. Mooi aan mijn werk is de combinatie van persoonlijk klantcontact met het losgaan op inhoudelijke vraagstukken. En zo opdrachtgevers verder helpen. Dit maak ik waar in een hecht team van collega’s. We doen het sámen en steken graag de handen uit de mouwen. Dit is voor mij de kracht van werken in een klein bedrijf.

  Vóór Vgib werkte ik jarenlang als leidinggevende in de detailhandel. Zo was ik vestigingsmanager voor een boekhandel en een bouwmarkt. Toen ik startte bij Vgib vond ik het spannend om me in een compleet nieuwe branche te begeven. Maar ik voelde me al snel op mijn gemak. We werken in een klein team van leergierige mensen, die voor elkaar klaarstaan. Als ik tegen een vraag aanloop, gooi ik het in de groep en vinden we samen een oplossing. Dit geeft mij veel positieve energie.

  Vgib-managementteam

  Inmiddels ben ik ook onderdeel van ons managementteam. Al in mijn eerste gesprekken met onze directeur Rolf bespraken wij de mogelijkheid om een managementstructuur op te zetten. Dit ondersteunt de natuurlijke groei van ons bedrijf en stelt Rolf in staat om zijn tijd en aandacht gericht te besteden. Van oorsprong ben ik opgeleid als bedrijfskundige. Deze kant van onze bedrijfsvoering interesseert mij dus óók sterk.

  Mijn werkzaamheden

  Als MT-lid richt ik me op vragen als: hoe zijn en blijven we een financieel gezond bedrijf? Hoe richten we zaken zoals de marketingcommunicatie optimaal in? En als projectleider heb ik een aantal projecten onder mijn hoede. Op dit moment zet ik me vooral in voor twee grote woningcorporaties. Ik stuur de deelprojecten aan en zorg dat we op schema en binnen budget blijven. In ons werkoverleg met de projectleiders maken we de vertaalslag naar onze gezamenlijke projectaanpak.

  Als collega ben ik een generalist. Ik heb niet één specifieke (technische) expertise, zoals sommige collega’s hier. Ik bewaar het overzicht over de totaalportefeuille van de klant. Mijn kracht zit in het goed luisteren naar klanten, de communicatie, waarbij ik help om hun vragen concreet te maken. Daarbij richt ik me altijd op duurzaam klantcontact, dit is een cruciaal onderdeel van mijn vak en het zit in het Vgib-DNA.

  Veel vragen stellen

  Als ik iets heb geleerd in mijn jaren bij Vgib, is het wel: domme vragen bestaan niet. Door me op een nieuw vakgebied te storten, heb ik in korte tijd enorm veel geleerd. Ik ben een open persoon en stel veel vragen, ook aan klanten. Juist deze houding legt veel bloot. Het stelt me in staat om snel nieuwe organisaties te leren kennen en projecten te doorgronden. Een prima eigenschap voor een projectleider dus.

  Projectleider gezocht!

  Ben jij op zoek naar een baan met inhoudelijke diepgang en afwisseling? Waar jij je organisatietalent inzet in een hecht team van collega’s? Wij zoeken een projectleider! Lees de vacature en solliciteer. Wie weet ontmoeten we elkaar in Ochten.

  Lees ook mijn andere blog over mijn visie op het vakgebied.

  Stel een vraag