Vraag een whitepaper aan

  Blog door Martijn: tekenaar/inspecteur bij Vgib

  Martijn Brok van Vgib

  Tekenaar/inspecteur Martijn Brok

  In juni 2020 begon ik fulltime als tekenaar/inspecteur voor Vgib. Hiervoor werkte ik bij een groot aannemingsbedrijf. Nu ik bij Vgib werk, merk ik duidelijk verschil. Dit is een kleinere organisatie waar iedereen elkaar kent en nauw samenwerkt. Tegelijk is mijn werk afwisselend en geeft me energie. Ook krijg ik alle mogelijkheden om mijn interesses verder te ontdekken en in te zetten voor mijn werk.

  Bij een groot bedrijf werk je vooral in teams en projectgroepen. Je kent niet al je collega’s persoonlijk. Dat is hier heel anders. Iedereen weet wie waarmee bezig is. Daardoor kun je makkelijk bijspringen voor collega’s, als iemand tegen uitdagingen aanloopt. We weten elkaar goed te vinden. Wat ik het mooiste vind aan mijn werk als tekenaar/inspecteur? Dat er zoveel afwisseling bij komt kijken.

  Basis voor onze inspecties

  Als tekenaar/inspecteur houd ik me veel bezig met inspecties. Ik maak tekeningen die het belangrijkste uitgangspunt zijn voor dit werk. Daarnaast maak ik ontruimingsplattegronden en compartimenteringstekeningen. Bijvoorbeeld voor Koninklijke PostNL. Hiermee inspecteer ik locaties op bouwkundige brandveiligheid. Ook kijk ik naar de staat van het pand. Van daaruit maakt Vgib o.a. meerjaren onderhoudsplannen. Ik stel rapportages en voor een deel ook al een advies op. Zodat we uiteindelijk een compleet rapport opleveren bij onze klant.

  Van tekening naar praktijk

  Ik werk aan verschillende projecten. Sommige weken werk ik voornamelijk op kantoor of thuis. Andere weken ben ik weer vier dagen op locatie en slechts een dag achter mijn bureau. Ik weet nooit waar ik over een maand precies mee bezig ben, dat maakt het leuk. Mijn voldoening haal ik uit het moment dat alles wat ik getekend heb, wordt opgeleverd. Dat ik kan zeggen: dit heb ik van het begin af aan begeleid. Dat geeft me een gevoel van trots.

  Gezellige, huiselijke sfeer

  Bij ons op kantoor hangt een gezellige, huiselijke sfeer. Mede doordat we in een oude boerderij werken. Wat ik ook erg waardeer, is dat je bij Vgib tot op zekere hoogte vrij bent in de invulling van je werkweek. Je kunt deze flexibel indelen, zolang dit past bij je werkzaamheden en het werk gedaan wordt. Mijn collega’s zijn allemaal proactief. Ze krijgen een klus en bijten zich erin vast. Ze pakken uit eigen initiatief allerlei werkzaamheden op om het proces effectiever te laten verlopen.

  Mogelijkheden om te groeien

  Vgib biedt collega’s ook de ruimte om te groeien en geeft intern cursussen en workshops. Maar je kunt ook extern opleidingen volgen. Vgib stimuleert dit juist. Ik ben me momenteel bijvoorbeeld aan het scholen voor Brandpreventiedeskundige 1.  Deels omdat hier mijn interesses liggen, maar ook omdat we bij klanten merken dat hier veel vraag naar is. Een win-winsituatie dus.

  Kom ook werken bij Vgib

  Wil je net als ik een afwisselende baan vol uitdagende werkzaamheden? Heb jij oog voor detail en zit je graag aan de tekentafel? We zijn op zoek naar een bouwkundig tekenaar. Wie weet komen we elkaar binnenkort tegen in ons gezellige kantoor.

  Stel een vraag