senior projectleider

Vraag een whitepaper aan

  Blog door Patrick: Focus met de vakgroep brandveiligheid

  Patrick Polman, projectleider en hoofd vakgroep brandveiligheid

  Patrick Polman, hoofd vakgroep brandveiligheid

  Om nog beter in te spelen op de vraag van onze opdrachtgevers, focussen we ons binnen Vgib op product- en kennisontwikkeling. Daarom hebben we ongeveer een halfjaar geleden vijf vakgroepen opgericht. Brandveiligheid is de grootste daarvan. Als hoofd van deze vakgroep vertel ik graag over wat we doen en waarom.

  Met de vakgroep brandveiligheid ontwikkelen we dienstverlening, trekken we nieuwe collega’s aan en richten we ons op professionalisering. De groep bestaat uit acht leden: een mooie mix van junior, medior en senior adviseurs, inspecteurs en projectleiders. Samen geven we aandacht aan dit focusthema. Met als ultieme doel een betere brandveiligheid van vastgoed.

  Mijn rol als hoofd

  Bij Vgib hebben we al veel ervaring met brandveiligheid van vastgoed. De komende jaren profileren we ons hier nog sterker op. We blijven verbeteren en groeien. Als hoofd van de vakgroep zorg ik dat we op de hoogte blijven van ontwikkelingen, onze kennis altijd op peil is en dat we onze doelen halen. Deze rol past bij mij. Brandveiligheid is echt mijn vakgebied en ik voel me sterk verbonden met ons werk op dit vlak.

  Samen stappen zetten

  In overleg bepalen we waar de vakgroep zich op richt. Soms komen er zaken op ons pad, ontwikkelingen die ons aanspreken. Dan verdiepen we ons hier verder in. We organiseren dan als lerende organisatie bijvoorbeeld intervisie met collega’s, workshops en kennissessies. We blijven onszelf voeden met nieuwe inzichten. Zodat we samen stappen zetten in het verbeteren van onze dienstverlening.

  Eigen interne opleiding

  Daarnaast volgen we in- en externe opleidingen. Zo heeft onze vakgroep de interne opleiding ‘brandpreventiedeskundige 1’ opgezet. Dit is een gecertificeerd diploma, waar collega’s een officieel examen voor doen. Ik verzorg deze opleiding, erg leuk om te doen. Dit jaar hebben we twee nieuwe collega’s aangetrokken op brandveiligheid. Zij starten binnenkort met de interne opleiding.

  Continu in beweging

  Brandveiligheid binnen organisaties is een dynamisch proces, het is continu in beweging. Het is niet een project dat opeens ‘af’ is. Er zijn steeds weer nieuwe innovaties en de wet- en regelgeving verandert continu. Dat maakt het voor organisaties soms onduidelijk welke concrete acties er nodig zijn. Het overzicht ontbreekt. Vgib geeft ze inzicht én concrete handvatten. Wij ondersteunen opdrachtgevers hierin van A tot Z.

  We ondersteunen organisaties bij het opstellen van beleid, we brengen vastgoedportefeuilles in beeld, helpen met het maken van risicogerichte keuzes en borgen de resultaten. Hierin is Vgib bijzonder. Het komt voort uit de cultuur van ‘onze club’. We werken met een divers team, van veiligheidskundigen tot bouwkundigen, allemaal mensen die de klant echt verder willen helpen. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor brandveiligheid en geven praktisch advies. Dat kenmerkt ons.

  Blijven ontwikkelen

  De komende jaren blijven we groeien en professionaliseren met deze vakgroep. Ons doel is om voor opdrachtgevers de ketenpartner te zijn die brandveiligheid op orde brengt en houdt. Want in die projecten, waarbij we structureel betrokken zijn, bieden we opdrachtgevers de meeste meerwaarde. En dat is uiteindelijk waar wij het voor doen. Daarvoor zetten we graag een stap extra.

  Vakgroep brandveiligheid

   

  Stel een vraag