Vraag een whitepaper aan

  Blog door Patrick: Werken als projectleider bij Vgib

  Patrick Polman, projectleider bij Vgib

  Patrick Polman, projectleider bij Vgib

  In 2020 startte ik bij Vgib als adviseur brandveiligheid. Daarna zette ik mooie stappen qua werkzaamheden en functie. Inmiddels werk ik als projectleider, coördineer ik ons opleidingsprogramma én leid ik ook zelf collega’s op. Bij Vgib krijg je alle kans om jezelf te bewijzen. Juist omdat we een kleiner bedrijf zijn en een platte organisatie. In deze blogpost lees je meer over mijn werk en ervaringen.

  Na mijn studie Integrale Veiligheidskunde en de master Besturen van Veiligheid startte ik in 2020 als adviseur brandveiligheid bij Vgib. Na een jaar mocht ik ook projectleiderstaken op me nemen. Eerst begeleidde ik inspecteurs bij kleinere brandveiligheidsprojecten. Later mocht ik ook grotere projecten leiden, zoals rond het geschikt maken van woningen om langer zelfstandig thuis te wonen, het plaatsen van rookmelders i.v.m. nieuwe wetgeving sinds 2022 en dit project rond de aanleg van glasvezel.

  Collega’s opleiden
  Daarnaast kreeg ik de kans om coördinator te worden van de Vgib Academy, ons interne opleidingsprogramma. Samen met mijn collega Martijn verzorg ik ook de opleiding voor brandpreventiedeskundige 1. Ik richt me meer op de theorie – en Martijn doet o.a. de praktische bouwplantoetsingen. Zo stomen we samen collega’s klaar voor het examen. Een mooie verantwoordelijkheid.

  Creatieve oplossingen
  Mijn functie is tweeledig. Aan de ene kant leid ik projecten in brandveiligheid. Hiervan heb ik veel inhoudelijke expertise. Deze projecten zijn vaak concreet en helder gedefinieerd, met een duidelijk begin en einde. Aan de andere kant zet ik me in als ‘kwartiermaker’, dan denk ik mee over creatieve oplossingen voor bijzondere vragen van opdrachtgevers. Meer het advieswerk dus, over de volle breedte van ons vak.

  Expertise ontwikkelen
  Bij Vgib krijg ik veel ruimte om mijn expertise te ontwikkelen en ook producten in de markt te zetten. Zo las ik vorig jaar een interessant rapport over elektrische voertuigen stallen en laden in parkeergarages. Ik kreeg de kans om er een whitepaper over te schrijven. Naar aanleiding hiervan brachten we al tien parkeergarages voor een woningcorporatie in kaart. Ook lopen er meerdere offertes. Ontzettend leuk natuurlijk.

  Aandacht voor duurzaamheid
  Vgib heeft veel aandacht voor duurzaamheid. We werken vaak (samen) op afstand en gebruiken zoveel mogelijk duurzaam materieel. Denk aan ledverlichting en batterijen met een extra lange levensduur. We vinden duurzame oplossingen. Zo realiseerden we laatst schemerschakelaars in seniorplus-gebouwen. De verlichting gaat alleen maar op volle sterkte aan als het donker is én er iemand in de buurt is.

  Goede werksfeer
  Ik vind de sfeer bij Vgib goed. We werken hard en zijn sociaal en aardig naar elkaar. We willen positief bijdragen bij de opdrachtgever en aan ons bedrijf. Ook denken we allemaal out of the box. We zoeken de vraag achter de vraag en helpen opdrachtgevers écht verder. Het is hier namelijk geen standaard kantoor met een systeemplafond en negen-tot-vijf-werkdagen. We werken in een prachtige landelijke omgeving en krijgen veel flexibiliteit en vrijheid om ons werk goed te doen.

  Op de koffie
  Spreekt mijn verhaal je aan maar twijfel je of je past in ons functieprofiel voor bijvoorbeeld adviseur of projectleider? Weet dan: daar pinnen wij onszelf helemaal niet op vast. We ontmoeten graag nieuwe mensen die wellicht een aanwinst zijn voor ons bedrijf. Ik nodig je van harte uit om de telefoon te pakken en gewoon eens kennis te komen maken bij ons in Ochten. Graag tot snel!

  Stel een vraag