Stel een vraag

  Circulair paviljoen voor ABN AMRO

  Naast het hoofdkantoor aan de Zuidas bouwt ABN AMRO een circulair paviljoen. Deze zal als ‘vergadermachine’ fungeren voor de bank die vergaderruimte nu vaak extern in moet huren.

  Het paviljoen is naast vergaderruimte een ontmoetingsplaats voor klanten, collega’s en buurtbewoners. Er komt een restaurant waar met enige regelmaat lezingen worden gegeven.

  De constructie is van hout. Alles is dan ook gemonteerd zónder ook maar een druppel kit, pur of lijm. Door de slimme maatvoering is restafval tot een minimum teruggevoerd. Als het pand ooit wordt gesloopt, kan de bank de gebruikte materialen te koop zetten.

  Diverse sloopmaterialen zijn hergebruikt. Zo worden in de kelder puien gemaakt van oude kozijnen uit sloopwerken. Verder worden oude stoeptegels toegepast in het vloerpakket voor extra massa voor contactgeluidisolatie. Hergebruikte materialen zijn verder trapleuningen, kabelgoten en brandslanghaspels. Een mooie feature is dat van oude spijkerbroeken isolatiepanelen zijn gemaakt voor de akoestische absorptie.

  copyrigt-wax-abn-paviljoen-1

  Stel een vraag