Vraag een whitepaper aan

  Nieuwe rioolleidingen Hoge Slagen

  In 2021 besluit woningcorporatie Zayaz om in vijf woontorens in Den Bosch de standleidingen te vervangen. Ze vragen Vgib om dit project met een aannemer op te pakken. Inmiddels – een jaar later – zijn in de woningen álle rioolleidingen vervangen. Het project is naar wens afgerond, met een positieve bewonersevaluatie.

  De Hoge Slagen is een hoogbouwcomplex in Den Bosch-Noord. Het bestaat uit vijf woontorens met daarin 206 woningen. Voor het project waren er veel klachten over lekkages. Zayaz vroeg Vgib om één standleiding (verticale leiding) aan te pakken om de oorzaak te achterhalen. Deze proefstrang maakte duidelijk dat ook de koppelstukken en horizontale leidingen vervangen moesten worden.

  Alle leidingen vervangen

  Zayaz besloot om in de woontorens alle overige 21 standleidingen, de horizontale leidingen en de kruisstukken te vervangen. Vgib nam de organisatie van de werkvoorbereiding, de uitvoeringsbegeleiding en de nazorg plus evaluatie op zich. Samen met Zayaz selecteerden we een aannemer om de klus op te pakken.

  Project on hold

  De werkzaamheden in de Hoge Slagen startten in maart 2022. Toen we in de eerste woningen de standleidingen vervingen, kwamen we veel issues tegen. We zetten het project on hold om een ruimere planning te maken. Ook gaf deze aanpak ons extra ruimte om gesprekken met bewoners te voeren. Een paar weken later gingen we van start met de nieuwe planning.

  Goede communicatie

  Het proces was ingrijpend voor de bewoners. We lieten in elke woning een noodtoilet installeren en realiseerden bij elke toren een douchevoorziening. Maar dan nog was de impact flink. Vóór het werk bij de bewoner startte, gingen we nog een keer bij ze langs. Zodat alles duidelijk was. Ook zijn eventuele opleverpunten snel en goed opgepakt. Dit bracht veel rust in het project.

  Afrondende fase

  Inmiddels is het project in de afrondende fase. Het doel was: lekkageproblemen voor bewoners oplossen en voorkomen. Dit is gelukt. Bijkomende wens was om het project af te sluiten met tevreden bewoners. En de evaluatie was inderdaad positief. Achteraf is het veel bewoners meegevallen. Een mooi compliment.

  • Meer informatie

   Neem contact op met:
   Rolf Hornes
   Telefoon: 0344 - 64 39 81
  • Deel of mail deze casestudy

  • Meer informatie

   Neem contact op met:
   Rolf Hornes
   Telefoon: 0344 - 64 39 81
  • Deel of mail deze casestudy

  Stel een vraag