Nieuwe waterflow en LNG faciliteit

Stel een vraag

  Nieuwe waterflow en LNG faciliteit

  Aan de Walrusweg op de Maasvlakte realiseert VSL het ‘European Centre for Flow Measurement’, afgekort EUCFM. Deze nieuwbouw biedt plaats voor kalibratie-installaties voor waterflow en voor LNG (liquid Natural gas). De nieuwe waterflow-kalibratie-installatie is met metingen tot 2.500m3/uur zes keer zo groot als de huidige in Dordrecht. De kalibratie-installatie voor LNG verhuist van de Aziëweg naar de nieuwe locatie. De huidige LNG faciliteit moet namelijk plaats maken voor een pompstation van Porthos dat CO2 uit de Rotterdamse haven transporteert naar oude aardgasbekkens in de Noordzee waar het CO2 wordt opgeslagen.

  Vgib vertegenwoordigt VSL als opdrachtgever in dit project. Vgib stuurt de projectorganisatie aan en werkt nauw samen met specialisten van VSL en met contractpartners zoals: KH Engineering (extern projectmanagement, advies, vergunningen, en directievoering), van Alphen (bouw), Hamer (verplaatsing LNG), Erem (E&I) en Leemberg (Piping Waterflow). Cruciaal in de aanpak zijn de locatiekeuze, de vergunningen en de planning.

  Over de waterflow-kalibratie-installatie

  Een vloeistofmeter meet hoeveel vloeistof er door een leiding stroomt. Dat kan afvalwater zijn, vloeibaar waterstof of bijvoorbeeld melk in een zuivelfabriek. Om zeker te weten dat de meters juiste en nauwkeurige metingen opleveren, worden deze af en toe gekalibreerd en getest. Dat verzorgt VSL met de waterflow-kalibratie-installatie. Die meet met water welke flow er door een industriële meter gaat.

  • Meer informatie

   Neem contact op met:
   Rolf Hornes
   Telefoon: 0344 - 64 39 81
  • Deel of mail deze casestudy

  • Meer informatie

   Neem contact op met:
   Rolf Hornes
   Telefoon: 0344 - 64 39 81
  • Deel of mail deze casestudy

  Stel een vraag