Stel een vraag

  Op naar energielabel C

  Het is een trend aan het worden. Grote banken die zich met duurzaamheid bezig houden. Na ABN AMRO en ING is onlangs de Rabobank participant geworden van de Dutch Green Building Council.

  De Rabobank is voornemens om energielabels te verplichten bij nieuwe financieringen van commercieel vastgoed. Daarnaast gaan ze met bestaande klanten het gesprek aan om panden te verduurzamen. Hieraan ten grondslag ligt de verplichting door het Rijk dat kantoren met ingang van 2023 minimaal een label C moeten hebben. Binnen tien jaar moet de complete portefeuille van Rabobank groen zijn. Daarnaast kijkt de bank verder dan kantoren en stellen het label ook verplicht voor winkels en hotels. De bank voorziet dat in 2030 alles een energielabel A moet hebben.

  De ABN AMRO heeft duurzaamheid al iets langer in de kijker. Zij lanceerden tijdens de Dutch Green Building Week de Duurzame Investeringstool. Klanten van de bank, van de bloemenzaak op de hoek tot de grote metaalverwerker op het industrieterrein, kunnen nu bekijken welke kansen er zijn om hun bedrijfspand te verduurzamen.

  De tool geeft inzicht in het energielabel en de mogelijke energielabelsprong. Daarnaast laat het eenvoudig zien welke maatregelen zoals isolatie, ledverlichting en zonnepanelen, mogelijk zijn. Er kan direct een offerte worden aangevraagd. Ook wordt integraal voorgerekend wat de investering kost. Verder wordt de terugverdientijd en de CO2-reductie berekend. Ook ABN AMRO streeft ernaar om in 2030 al het onroerend goed dat zij financiert alsmede haar eigen kantoren gemiddeld op energie A label te hebben.

   

  Stel een vraag