Vraag een whitepaper aan

  Van bouwtalent naar bouwmeester

  De uitdaging: zij-instromers op hbo-niveau succesvol laten instromen in en behouden voor de bouw- en infrasector. BouwTalent Zuid neemt het initiatief tot een samenwerkingsverband met Vgib, Barli en de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving van Avans Hogeschool.

  BouwTalent Zuid richt zich nu twee jaar op het werven, plaatsen, opleiden en begeleiden van zij-instromers in samenwerking met Avans Hogeschool en de bouw- en infrasector. Onze sector biedt de doelgroep veel kansen – toch zijn er ook valkuilen. Doel is om de bouw- en infraprofessionals van morgen in de sector te laten instromen én ze in de toekomst te behouden.

  Voor zij-instromers is het een hele stap om een carrièreswitch te maken. BouwTalent Zuid begeleidt kandidaten in dit keuzeproces. Ook blijven ze zij-instromers begeleiden in hun eerste jaren dat ze in onze sector werken. Veel initiatieven richten zich alleen op werving en instroom.

  Nieuw samenwerkingsverband

  Voor dit nieuwe project richtte BouwTalent Zuid een samenwerkingsverband op met daarin naast de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving van Avans Hogeschool ook twee mkb-ondernemingen: Vgib en Barli.

  Vgib is specialist in beheer en onderhoud van gebouwen. Barli is expert in circulaire bouwsystemen. Net als Vgib legt Barli een sterke focus op sociale innovatie en duurzame inzetbaarheid, bijvoorbeeld doordat ze initiatieven ondersteunen vanuit Werkzaak Rivierenland.

  Ook is Barli net als wij een voorbeeld van innovatieve toekomstgerichte bedrijfsvoering. Ze werken aan een duurzame invulling van de bouwopgave in Nederland. Dit maakt ons samen de ideale mkb-partners in het samenwerkingsverband.

  Een leven lang ontwikkelen

  BouwTalent Zuid start dit project om de aansluiting tussen opleiding en arbeidsmarkt te verbeteren voor zij-instromers en alumni in onze sector. Daarvoor zetten ze in op een leven lang ontwikkelen en zorgen ze structureel voor competentieontwikkeling in deze dynamische markt.

  Dit realiseren ze door nieuwe innovatieve begeleidingsvormen en softskills-leermodules te onderzoeken en ontwikkelen. Het project is financieel mogelijk dankzij een SLIM-subsidie voor samenwerkingsverbanden.

  Wij kijken uit naar een mooie en vruchtbare samenwerking met BouwTalent Zuid, Avans Hogeschool en Barli!

  Stel een vraag