Naar energielabel A

Vraag een whitepaper aan

  Verzekeraar: in 7 jaar naar energielabel A

  In het voorjaar van 2023 vraagt Valuesupport aan Vgib om een adviesrapport te maken voor hun opdrachtgever. Het gaat om een grote verzekeraar. Het doel: met een van de locaties in zeven jaar van energielabel B naar A. Met deze labelstap draagt de organisatie zichtbaar bij aan het duurzaamheidsvraagstuk.

  Alle kantoorgebouwen moeten in 2023 energielabel C hebben en in 2030 label A. Dit stelt ook verzekeraars voor uitdagingen. Er komt zoveel kijken bij het verduurzamen van hun gebouwen. Een gerichte aanpak stelt hen in staat om verantwoord een volgende labelstap te maken. Vgib inventariseerde welke set maatregelen past bij dit project en bij de opdrachtgever.

  In een week een compleet advies

  In juni 2023 start projectleider Rolf Hornes met het project. Hij voert gesprekken, doet onderzoek én voert een quickscan uit op locatie bij de verzekeraar. Een week later ligt er al een compleet advies, met twee uitgewerkte scenario’s. Beide scenario’s hebben als doel: energielabel A in 2030. Maar de manier om dit te bereiken, verschilt.

  Keuze uit twee scenario’s

  Scenario 1 focust op noodzakelijk onderhoud plus optimalisatie van de werktuigbouwkundige gebouwinstallaties bij vervanging. Bij deze aanpak zijn uitgebreide isolerende maatregelen nodig, omdat we de werktuigbouwkundige installaties ad hoc vervangen.

  In scenario 2 vervangen we deze installaties door een volledig nieuw en duurzaam installatieconcept. Daarbij zijn veel minder isolerende maatregelen nodig. Een groot verschil tussen scenario 1 en 2 is dat in scenario 2 het comfort flink verbetert met een relatief geringe extra investering. Dit komt doordat we de werktuigbouwkundige installaties integraal vervangen. De keuze is helder, tot op elk detail.

  De juiste onderhoudsstrategie

  We zien dat het ad hoc vervangen van installaties volgens het MJOP voor de gebruiker niet altijd de beste oplossing is, ook wanneer we de prestaties van de installatieonderdelen optimaliseren. We leggen opdrachtgevers scenario’s voor en overwegen in dit geval dus ook volledig nieuwe installatieconcepten. Zo maakt de opdrachtgever beter geïnformeerde keuzes.
  Inmiddels ligt het advies ter beoordeling bij Valuesupport en de verzekeraar. Zij maken de keuze voor de juiste onderhoudsstrategie voor de komende jaren. Hoe dan ook met scherpe focus op het einddoel: energielabel A in 2030.

  Lees meer over het maken van labelstappen en vraag het whitepaper aan.

  In 7 jaar naar energielabel A

  • Meer informatie

   Neem contact op met:
   Rolf Hornes
   Telefoon: 0344 - 64 39 81
  • Deel of mail deze casestudy

  • Meer informatie

   Neem contact op met:
   Rolf Hornes
   Telefoon: 0344 - 64 39 81
  • Deel of mail deze casestudy

  Stel een vraag