Elektrische voertuigen

Vraag een whitepaper aan

  Whitepaper over veilig stallen en laden elektrische voertuigen

  De opkomst van de elektrische auto stelt u als garagebeheerder of gebouweigenaar voor nieuwe uitdagingen. Het laden van elektrische voertuigen levert in uw garage(s) mogelijk brandgevaarlijke situaties op. In ons whitepaper ‘Veilig en gastvrij elektrische voertuigen laten stallen en laden’ ontdekt u met welke maatregelen u de brandveiligheid van uw parkeergarage verbetert.

  In uw parkeergarage(s) stallen en laden gebruikers steeds vaker elektrische voertuigen, zeker als er hiervoor speciale laadvoorzieningen zijn. Dit levert mogelijk brandgevaarlijke situaties op. Het laden van elektrische voertuigen is een risicovolle activiteit – en branden in elektrische voertuigen zijn lastig te blussen.

  Waarborg de veiligheid

  Als garagebeheerder of gebouweigenaar bent u verantwoordelijk voor de veiligheid in uw parkeergarage. U moet voldoen aan de wet- en regelgeving. Daarnaast kunt u aanvullende maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen. Het belangrijkste daarbij is om niet zomaar laadpunten in uw parkeergarage aan te brengen, maar om eerst te inventariseren hoe u dit veilig en efficiënt doet.

  Elektrische voertuigen verbieden?

  Wellicht overweegt u om te wachten met het laden en/of stallen van elektrische voertuigen in uw parkeergarage. In ieder geval tot u de juiste veiligheidsmaatregelen heeft genomen en de overheid helder beleid heeft geformuleerd. Dit is slechts een tijdelijke oplossing, want gebruikers vragen in toenemende mate om laadvoorzieningen.

  Effectieve maatregelen

  In het whitepaper delen we onze kennis en ervaringen met het stallen van elektrische voertuigen in parkeergarages. We geven u ook effectieve maatregelen mee in drie aandachtsgebieden die helpen om de veiligheid op dit vlak te verbeteren. Brandveiligheid van parkeergarages is altíjd belangrijk, maar dit is nog sterker het geval als er laadpalen voor elektrische voertuigen aanwezig zijn.

  Download het whitepaper ‘Veilig en gastvrij elektrische voertuigen stallen en laden’

  Stel een vraag