Veilige stalling scootmobielen

Vraag een whitepaper aan

  Whitepaper: Veilige stalling van scootmobielen

  Door de vergrijzing in combinatie met extramuralisering van de zorg, neemt het aantal scootmobielen in Nederland fors toe. Dit stelt u als gebouwbeheerder of -eigenaar voor nieuwe uitdagingen. Het stallen en laden van scootmobielen levert mogelijk brandgevaarlijke situaties op. Ontdek met welke maatregelen u een veilige stalling realiseert.

  De piek van de vergrijzing in Nederland bereiken we naar verwachting rond 2040.* We verwachten dan ook dat het aantal scootmobielen in Nederland in 2040 verdubbeld is ten opzichte van 2020. Ook zien we een toenemende concentratie van ouderen in bepaalde complexen die geschikter zijn voor mensen met afnemende mobiliteit. Bij dit soort complexen verwachten we in 2040 zelfs een verdriedubbeling van het aantal scootmobielen ten opzichte van 2020.

  Veiligheidsrisico’s nemen toe

  Doordat veilige stallingsruimte voor scootmobielen in wooncomplexen vaak ontbreekt, nemen veiligheidsrisico’s toe. Scootmobielen vormen dan een risico voor de brandveiligheid. Want de accu kan erg warm worden bij het opladen en vlam vatten.

  Ontdek effectieve oplossingen

  In dit whitepaper delen wij onze ervaringen met de realisatie van scootmobielstallingen. U leest over effectieve oplossingen in verschillende aandachtsgebieden die helpen om de veiligheid te verbeteren. Dit voorkomt mogelijk slachtoffers, schade aan gebouwen, onvoorziene kosten en reputatieschade, en zorgt ervoor dat u aantoonbaar voldoet aan wet- en regelgeving en uw zorgplicht.

  Meer informatie

  Wilt u meer informatie? Neem contact op met Jolein van Hoogstraten of Carlo Stap via telefoonnummer 0344 64 39 81 of e-mailadres j.vanhoogstraten@vgib.nl of c.stap@vgib.nl.

  * In ons whitepaper ‘Seniorplus: Langer zelfstandig thuis’ leest u hoe de veranderende vraag op de woningvoorraad in Nederland eruitziet en wat de beste aanpak is voor woningcorporaties. Hier leest u het whitepaper.

  Stel een vraag