Tekenaar aan het werk

Vraag een whitepaper aan

  Woningsplitsing voor corporatie Zayaz

  In 2009 zoekt woningcorporatie Zayaz in Den Bosch een partner voor woningsplitsing. Bij deze projecten wordt er één verhuurwoning opgedeeld in twee of zelfs drie wooneenheden. Vgib neemt de uitdaging op zich. En dit doen we in 2024 nog altijd met veel plezier. Al 15 jaar een fijne samenwerking, nu actueler dan ooit.

  Er zijn meer woningzoekenden dan woningen. De kosten van nieuwbouw zijn hoog. Dus klinkt het logisch: méér woningen creëren met beschikbare middelen. Maar het succes staat of valt met een goede samenwerking en bewonerscommunicatie. Daar weet Vgib alles van. Met onze partners verzorgen wij woningsplitsing voor Zayaz.

  Zayaz is met ruim 13.000 woningen de grootste corporatie in Den Bosch. Om nog meer mensen aan passende woonruimte te helpen, neemt Zayaz volop initiatieven. Zoals woningsplitsing. Zo’n tien keer per jaar transformeren ze een verhuurwoning in twee of drie wooneenheden. Sinds 2021 is Vgib-projectleider Carlo Stap hierbij van A tot Z betrokken.

  Onze aanpak

  Als er een woning beschikbaar komt, bezoekt Vgib met Zayaz de locatie. Met een checklist inventariseren we de mogelijkheden. Hierbij telt ook het sociale aspect. Want extra bewoners betekent ook: meer drukte, auto’s, containers, fietsen, verkeersbewegingen… Zayaz ként de wijk en onderzoekt of hier draagvlak voor is. Samen gaan we in gesprek met omwonenden.

  Als alle seinen op groen staan, dient de architect een vergunningsaanvraag in met een uitgewerkt plan. Na goedkeuring plant Vgib de opname op locatie met de vaste architect en aannemer. Is het werk klaar, dan volgt de oplevering. Het gehele proces, van mutatie tot oplevering, neemt zo’n 20 à 30 weken in beslag.

  Zeshonderd reacties

  Gemeenten hebben de plicht om woonruimte te creëren en ook Zayaz staat er voor bewoners. Op één woning komen soms wel zeshonderd reacties. Dat onderstreept het belang van woningsplitsing. Vgib is trots als het lukt om binnen tijd en budget een woning te splitsen. Want iedere woning is er één en elke nieuwe bewoner telt.

  Veel vertrouwen

  Vgib levert Zayaz ondersteuning op het juiste moment: als er een woning gesplitst kan worden. Dit doen we met onze vaste partners. De samenwerking verloopt vlot en soepel. Na al die jaren zijn we naadloos op elkaar ingespeeld. Vgib kijkt dan ook uit naar nog veel mooie projecten en een fijne samenwerking.

  Woningsplitsing quote Carlo Stap

  Stel een vraag