Vraag een whitepaper aan

  Historie

  Vgib Onderhoudsmanagement b.v. werd in 2003 opgericht door de huidige directeur Rolf Hornes. Maar onze historie begint al eerder. De inspiratie voor Vgib komt voort uit de periode dat Rolf voor ING werkte. Daar was tussen 1994 en 2000 een enorme opgave aan nieuwbouwprojecten. Door deze opgave was er minder aandacht voor het dagelijkse beheer en onderhoud van de gebouwen.

  Dit leidde soms tot technische storingen, met discontinuïteit van de bedrijfsvoering tot gevolg. Hier bleek het belang van goed gebouwbeheer. Rolf realiseerde zich dat directies en management veel beter geïnformeerd en aansloten moesten zijn bij beslissingen over de onderhoud- en instandhoudingprocessen. Later vormde dit inzicht de basis voor oprichting van Vgib.

  Eerste klanten en medewerkers

  Stage Entertainment, de holding organisatie van Joop van den Ende was met Bas Neuteboom als facilitair manager de eerste opdrachtgever van Vgib. Al snel volgende Kentalis (toen koninklijke Effatha Guyot Groep) en PostNL (toen TNT Post). In 2005 kwam Benno Geerdink als eerste medewerker in dienst. Samen met Rolf ontwikkelde hij het specialisme brandveiligheid, nog steeds een belangrijke pijler van Vgib. Op 1 januari 2008 kwam Erik Oosterbroek bij Vgib.

  Verdere ontwikkeling

  Gestaag groeide Vgib verder. Zorginstellingen, woningcorporaties en gemeenten werden opdrachtgever. Voor deze organisaties – met relatief veel vastgoed – ontwikkelden we een portefeuilleaanpak en kregen we steeds vaker contact op bestuurlijk niveau. Kennis over laboratoria werd met herhuisvestings- en adviesprojecten bij het NMI, Triskelion, Ducares, Steris, VHL Genetics, Proqares en VSL een nieuwe vaste waarde bij Vgib.

  Ook in maatschappelijk opzicht speelt Vgib een steeds grotere rol. Actuele thema’s zijn bijvoorbeeld stalling en oplaadplaatsen voor elektrische voertuigen in parkeergarages en de veranderende huisvestingsbehoefte door de vergrijzing richting 2030 en 2040.

  Ons managementteam

  Sinds januari 2021 heeft Vgib een managementteam, dat bestaat uit Rolf, Erik, Jolein en Kevin (lees meer over deze collega’s op onze teampagina). Samen delen we onze ambitie voor professionele groei en kennisontwikkeling – mét behoud van de bijzondere informele werksfeer bij ons bedrijf.

  Stel een vraag