Vraag een whitepaper aan

  Mvo

  Duurzaamheid is belangrijk voor Vgib

  Sinds de oprichting in 2003 voert Vgib een duurzame bedrijfsvoering. Dat doen we o.a. door papierloos te werken. En door medewerkers lang aan ons te binden. We bieden onze medewerkers een ontwikkeling die past bij hun talent.

  Wij zijn altijd bezig om te ontdekken hoe we als organisatie nog beter onze klanten bedienen en processen stroomlijnen. We delen onze kennis en visie graag met klanten en partners. Dat doen we omdat de wereld in een hoog tempo verandert. Omdat we als maatschappij voor steeds grotere uitdagingen staan. Omdat we het verschil willen maken.

  Wij willen een positieve bijdrage leveren. Daarin is duurzaamheid veel meer dan een eindbestemming. Het is een doorlopend proces.

  Slimbouwen

  Vgib geeft het principe van Slimbouwen door

  Slimbouwen-concept

  Het Slimbouwen-concept knipt het bouwproces op in vier fasen: het casco, de schil, de installaties en het interieur. Door deze onderdelen strikt te scheiden, is het gebouw perfect aan te passen aan toekomstige veranderingen. Denk aan: uitbreiding, functieverandering en bijvoorbeeld nieuwe technieken.

  Na 20 jaar is de stichting Slimbouwen gestopt, maar blijft Vgib goed aangesloten bij duurzame ontwikkelingen vanuit de wetenschap (TU Eindhoven), vanuit een netwerk van producenten en vanuit de andere participanten van het Slimbouwen principe.

  Dutch Daylight

  Vgib is ambassadeur van Dutch Daylight

  Dutch Daylight

  Vgib is ambassadeur van Dutch Daylight. Deze stichting promoot de toepassing van daglicht in gebouwen. Diverse onderzoeken tonen aan dat daglicht van belangrijke waarde is voor de gezondheid en voor het welbevinden van mensen.

  Dag-nachtritmes zitten diep in de kern van ons wezen. Al het leven ontwikkelde zich in een omgeving waar het in perioden van 24 uur afwisselend licht en donker was. Dit 24 uursritme zit heel diep geworteld. Als je ouder wordt, wordt het 24-uursritme wat minder sterk. Door in gebouwen helder daglicht aan te bieden, door gebouwen slim te ontwerpen, functioneren mensen beter.

  Werkzaak Rivierenland

  Inclusief ondernemen met Werkzaak Rivierenland

  Werkzaak Rivierenland

  Vgib steunt initiatieven waarbij mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan werk kunnen komen. Zo maken de mensen van Werkzaak Rivierenland de Vgib-kantoren schoon. Deze organisatie begeleidt mensen bij het vinden en behouden van werk. Ook helpen ze werkgevers bij inclusief ondernemerschap. Zoals ze zelf al zeggen: ‘Iedereen doen mee!’

  Stel een vraag