Vraag een whitepaper aan

  Visie

  Vgib gaat verder met vastgoed

  Duurzaam werken is hét thema voor Vgib. We willen meer halen uit beschikbare faciliteiten, deze optimaal afstemmen op behoeften en slim inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Oprichter en CEO Rolf Hornes: “Dit bedoelen we als we zeggen: Vgib gaat verder met vastgoed. Dat is de kern van wat we doen. Wij zijn continu op zoek naar betere oplossingen en alternatieven.”

  Duurzaamheid zit letterlijk in het Vgib-DNA. Rolfs vader was een techneut, een werktuigbouwkundige. “Hij leerde me dat het belangrijk is om zuinig om te gaan met je spullen. Met veel aandacht en oog voor detail kon hij spullen maken en repareren. Als kind verwonderde ik me dan over hoe hij rustig en met veel geduld te werk ging. En wat hij deed lukte ook meteen. ‘Met beleid’ noemde hij dat.”

  Artist impressions

  In de jaren dat Rolf bij ING werkte, zag hij van dichtbij hoe beheer en onderhoud van vastgoed een ondergeschoven kindje was. Rolf: “Nieuwbouwprojecten kregen alle aandacht, daarvan werden prachtige artist impressions gemaakt. Dat mocht wat kosten! Aan de andere kant vond men onderhoud vaak te duur of nog niet nodig. Tót er iets misging of iets niet meer werkte, dan was de wereld te klein.”

  Slimmer bouwen

  Op dat moment besloot Rolf dat er iets moest veranderen. “We moeten zorgvuldig omgaan met onze omgeving. Met de natuur, onze gebouwen. Zoals mijn vader altijd zei: met beleid. Daarom ben ik Vgib gestart. Onze focus: zuinig zijn op hulpbronnen, zodat wij én toekomstige generaties goed kunnen leven. Materialen hergebruiken. Slimmer bouwen, zodat we mankementen eenvoudiger herstellen en gebouwen langer meegaan. Zodat we vérder komen met ons vastgoed.”

  Langetermijnexploitatie

  Goed beleid is de koers waar Vgib op vaart. Rolf: “Een plan maken en de juiste dingen doen. En voor mij betekent dat ook dat gebouwen de gezondheid van mensen ondersteunen. Zodat mensen kunnen vertrouwen op de veiligheid van gebouwen. Vgib daagt opdrachtgevers en partners uit om verder te kijken dan de beperking van investeringskosten. Om in een breder perspectief te kijken naar de effecten voor exploitatie op langere termijn. Precies: om verder te gaan met vastgoed.”

  Blik op de toekomst

  Een strategische en duurzame manier van omgaan met vastgoed. Hiermee wil Rolf dat Vgib de toekomst in gaat. “Wij stellen ambitieuze doelen. Onze opdrachtgevers kunnen erop vertrouwen dat wij als vaklieden met beleid precies de goede dingen doen. We kijken vooruit – en bouwen verder op het fundament dat we nu hebben. Samen met collega’s en opdrachtgevers.”

  Stel een vraag