Stel een vraag

    Historie

    Vgib Onderhoudsmanagement b.v. werd in 2003 opgericht door de huidige directeur Rolf Hornes. De inspiratie voor Vgib kwam voort uit de ING Periode van Rolf. Daar was in de periode 1994 – 2000 een enorme opgave aan nieuwbouw projecten. Door deze opgave was minder aandacht voor het dagelijkse beheer en onderhoud van de gebouwen wat soms leidde tot technische storingen met discontinuïteit van de bedrijfsvoering tot gevolg. Hier werd het belang van goed gebouwbeheer goed duidelijk. Rolf realiseerde zich toen dat directies en management veel beter geïnformeerd en aansloten moesten zijn bij beslissingen over de onderhoud- en instandhoudingprocessen. Later werd dit inzicht de basis voor oprichting van Vgib.

    Stage Entertainment, de holding organisatie van Joop van den Ende was met Bas Neuteboom als facilitair manager de eerste opdrachtgever van Vgib. Al snel volgende Kentalis (toen koninklijke Effatha Guyot Groep) en PostNL (toen TNT Post). In 2005 kwam Benno Geerdink als eerste medewerker in dienst. Samen met Rolf ontwikkelden ze het specialisme brandveiligheid, nog steeds een belangrijke pijler van Vgib. Op 1 januari 2008 kwam Erik Oosterbroek bij Vgib. Gestaag groeide Vgib verder. Zorginstellingen, woningcorporaties en gemeenten werden klant. Voor deze organisaties met relatief veel vastgoed ontwikkelden we een portefeuilleaanpak en krijgen we steeds vaker contact op bestuurlijke niveaus. Kennis over laboratoria werd met herhuisvestings- en adviesprojecten bij het NMI, Triskelion, Ducares, Steris, VHL Genetics, Proqares en VSL een nieuwe vaste waarde bij Vgib.

    Ook in maatschappelijk opzicht speelt Vgib een steeds grotere rol. Actuele thema’s zijn bijvoorbeeld stalling en oplaadplaatsen voor elektrische voertuigen in parkeergarages en de veranderende huisvestingsbehoefte door de vergrijzing richting 2030 en 2040.

    Sinds januari 2021 heeft Vgib een managementteam dat bestaat uit Rolf, Erik, Jolein en Kevin. Samen hebben ze ambitie voor groei en kennisontwikkeling met behoud van de professioneel informele werkcultuur.

     

    Stel een vraag