Inspecteur vastgoed

Vraag een whitepaper aan

  Mijn ervaringen als projectleider: telkens weer nieuwe energie

  Projectleider Erik Oosterbroek

  Mensen vragen mij weleens of ik het na 13 jaar saai vind worden bij dezelfde werkgever. Integendeel! Als projectleider heb je elke periode weer een nieuwe opdracht, waar telkens andere uitdagingen bij komen kijken. Hierdoor word ik nooit star, blijf ik vol energie. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees verder.

  In 2008 startte ik als projectleider bij Vgib. Met een achtergrond in facility en brandveiligheid ben ik breed inzetbaar. Vaak komen opdrachtgevers bij ons eerst met een hulpvraag. Bijvoorbeeld: hoe pak ik een verhuizing, brandveiligheidsvraagstuk, verduurzamingstraject of onderhoudsproject aan?

  Dan blijkt er ook behoefte aan breder advies, bijvoorbeeld over bouwkunde, veiligheid, onderhoud, contracten en duurzaamheid. Vgib heeft alle kennis hierover in huis. Als projectleider ben ik de verbindende factor en coördineer ik het hele project.

  Tussen de mensen staan

  Een recent project is het verhuistraject voor PostNL, dat in fases plaatsvindt. Zo’n verhuizing organiseer je niet (alleen) vanachter je pc. Je hebt nauw contact met stakeholders en bent regelmatig op locatie te vinden. Je staat letterlijk tussen de mensen, wat ik erg leuk vind.

  Een ander recent project is de verhuizing van een laboratorium. Daar is specifieke kennis voor nodig, want hoe verplaats je bijvoorbeeld een medisch gasstation? Tot voor kort was dit nieuw terrein voor ons. We hebben ons hier toen volledig in vastgebeten en gespecialiseerd. Inmiddels weten meer laboratoria ons te vinden.

  Verschillende belangen

  Ook werk ik veel voor woningcorporaties, bijvoorbeeld als zij planmatig onderhoud willen doen. Een pittige uitdaging, want je moet laveren tussen de belangen van bewoners, de corporatie en de aannemer. Het is de kunst om al die doelgroepen op één lijn te krijgen. Ook krijg je te maken met richtlijnen vanuit de gemeente, de veiligheidsregio en de brandweer, waar je veel mee afstemt. Als projectleider moet je dus goed met verschillende typen mensen kunnen omgaan.

  Handen uit de mouwen

  Het leukst aan mijn werk vind ik de afwisseling in projecten. Ik krijg een kijkje in heel verschillende keukens, waardoor ik een frisse blik blijf houden. Ook de praktische kant van het vak ligt me goed. Als ik een locatie bezoek, pak ik ook weleens wat spullen aan als ik mensen zie sjouwen. Ik vind het belangrijk om benaderbaar en zichtbaar te zijn. Rolf, onze directeur, heeft dat ook in zich. Onlangs was er een lekkage in een gebouw van een woningcorporatie. Dan springt Rolf meteen de auto in om in gesprek te gaan met de bewoners.

  Vrijheid en aandacht voor elkaar

  Wat betreft dynamiek zit het dus wel goed bij Vgib! Het kan ook weleens hectisch zijn. De projecten die ik leid, zijn omvangrijk en erg intensief. Je moet van aanpakken houden, veel schakelen met verschillende partijen en hebt veel verantwoordelijkheid.

  Gelukkig kun je daarbij altijd rekenen op je collega’s. We zoeken elkaar goed op, zodat je niet overloopt in je werk. Verder word je grotendeels vrijgelaten in je werk. Waar en hoe je je werk indeelt, is je eigen verantwoordelijkheid. En als je een keer wat eerder naar huis wilt, dan is daar ruimte voor.

  Sámen successen vieren

  De fijne collega’s en veel vrijheid maken dat ik graag op kantoor ben. We hebben dan ook een prachtige werkplek in Ochten: op de locatie van een voormalige rozenkwekerij, met tuin. Er lopen hier zelfs kippen rond.

  De tuin gebruiken we ook om samen successen te vieren, bijvoorbeeld door barbecues met collega’s te organiseren en paella-avonden met klanten. Die gemoedelijke sfeer en gastvrijheid zijn typisch Vgib. Ik noem het weleens een professionele familie: hard werken, maar ook plezier maken.

  Aanpakker, kom bij Vgib!

  Wil jij net als ik een baan met veel inhoudelijke uitdaging en afwisseling? Weet je van aanpakken en ben je een organisatietalent? We zijn op zoek naar een projectleider / -consultant huisvesting. Lees de vacature en solliciteer. Wie weet verwelkom ik je binnenkort in ons gezellige kantoor.